Erilaisuus, mahdollisuus vai uhka parisuhteelle?

Kun ihmetyttää, kun ei ymmärrä tai tule ymmärretyksi, kun ei tule kuulluksi tai osaa kuunnella, kun ei tiedä kuka on ja mitä tahtoo, kun kommunikaatio ei toimi, kun haluaa kasvaa ja nauttia elämästä enemmän.

Silloin voi auttaa itsetuntemustyökalu, jota käytämme parisuhdeviikonlopussa tutkiessamme yhdeksää eri tapaa selvitä elämästä.

Omien vahvuuksien, heikkouksien ja selviytymis- ja toimintatappjen löytyminen auttaa ymmärtämään, miten miten eri tavoin ihmiset näkevät ja kokevat elämää. Silloin erilaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen on helpompaa myös omassa parisuhteessa. Erilaisuus ei välttämättä olekaan uhka ja este onnelle, vaan haaste ja mahdollisuus!

” Olemme olleet parisuhteen enneagrammikursseilla. Se on lisännyt ymmärrystä puolin ja toisin. On ollut riemullista istua muiden samaa tyyliä edustavien keskellä ja kuulostella, miten samanlaisia haasteita tyylimme tuo parisuhteelle.”   Nainen 55 v.

” Kurssille mennessäni olin kieltämättä hiukan ennakkoluuloinen. Suuri kysymys mielessäni oli: Mitä hyötyä tästä on minulle? Onko tämä vain ajan tuhlausta? Näin jälkeenpäin olen iloinen, että tulin mukaan. Sain kurssilta paljon, ymmärsin että minä olen minä enkä kukaan muu. Sitä ei tarvitse pyytää keneltäkään anteeksi eikä minun tarvitse olla muunlainen.  Ymmärsin myös paremmin, miksi vaimoni oli ”tuollainen” ja miksi hän toimii, kuten toimii. Aika tärkeä asia, kun jaetaan elämästämme niin iso osa, arki ja juhla. Kurssi vaikutti aika lailla elämäämme.” Mies 44 v.

Kursseilla on lämmin ja hyväksyvä ilmapiiri. Jokainen saa jakaa omaa kokemustaan haluamansa verran. Osa työskentelyistä tehdään pienryhmissä. Keskustelu omaan tai puolison enneagrammityyliin kuuluvien kurssilaisten kanssa avaa uusia puolia omasta tai toiselle tyypillisestä ajattelutavasta. Kurssilla saa olla myös hiljaa!

Kurssin tavoitteena on oppia ymmärtämään enemmän omasta ja puolison toimintatavasta ja kommunikaatiosta sekä helpottaa sitä kautta arkea.

Seija Taivaisella on puolisonsa Erkki Taivaisen kanssa yli 15 vuoden kokemus enneagrammia hyödyntävien parisuhdekurssien toteuttamista. Miks´sä oot tollanen ja minä tällainen -kurssit keräävät kymmeniä pareja vuosittain saamaan työkaluja erilaisuutensa ymmärtämiseen ja hyödyntämiseen. Kursseja toteutaan mm. Vivamon kurssikeskuksessa Lohjalla.

Lue ajankohtaiset tiedot kursseista täältä.