UUTUUS: Hyvissä väleissä. Hyödynnä enneagrammia arjessa.

hyvissavaleissa_2Millainen tyyppi olet parisuhteessa tai lastesi vanhempana? Keitä olemme, ja miten toisten kanssa tullaan toimeen? Miksi joidenkin kanssa on helpompi olla, toisten kanssa takkuaa? Mikä on ydinolemukseni, mikä vain roolia ytimen päällä? Milloin on parempi olla roolin suojassa, milloin voin näyttää todellisen minäni?

On mukavaa, kun ihmissuhteet toimivat – mutta miten se onnistuu? Hyvissä väleissä auttaa tunnistamaan automaattiset käyttäytymismallimme. Kun huomaamme alitajuiset toimintatapamme, tutustumme minämme salaisuuksiin. Itsetuntemuksen kasvaessa irrottaudumme alitajunnan automaattiohjauksesta ja käytämme monipuolisemmin voimavarojamme.

Enneagrammi on itsetuntemuksen työkalu,
jolla kukin löytää oman persoonallisuustyyppinsä yhdeksän tyylin joukosta. Enneagrammi ei ole kaikenkattava selitys elämään ja ihmisyyteen, mutta se auttaa pohtimaan, miksi toimimme jollakin tapaa ja millaisia motiiveja on tekojemme ja ajatustemme takana. Tunnistamalla vahvuutemme ja heikkoutemme voimme saada ihmissuhteemme kukoistamaan.

2017, Atena Kustannus Oy. Kirjaa myy mm.  kustantajan verkkokauppa: https://atena.fi/kirjat/elama/hyvissa-valeissa

Kirjan sivulle 41 on valitettavasti jäänyt virheellinen lause yhden sanan osalta. Sivun viimeinen lause kuuluu olla: Omat vaistomuunnelma-ajatukseni perustuvat Chestnutin ja O´Hanrahanin oppeihin.

Mistä on hyvät tyypit tehty? Itsetuntemuksen työkaluja.

Kirja tutustuttaa sinut enneagrammiin, itsetuntemuksen ymmärtämisen välineeseen.

Kirja esittelee yhmista-on-hyvat-tyypit-tehtydeksän persoonallisuustyyppiä, yhdeksän tapaa nähdä maailma. Kirjassa tutustutaan Tarkkaseen, Apuseen, Puuhaseen, Syväseen, Tutkivaiseen, Turvaseen, Intoseen, Voimaseen ja Tyynelään. Hyviä tyyppejä kaikki!

Jokaisella heistä on myös omat tapansa reagoida stressiin ja hakea siihen helpotusta. Eri persoonallisuustyypeillä on myös omanlaisensa kasvusuunnat, joiden tunteminen tuo elämään uusia selviytymis- ja toimintatapoja ja sitä myöten rikkaita sävyjä. Jokainen myös tulkitsee toista omista lähtökohdistaan: siihenkin tämä kirja tuo uusia avaimia.

Kirjassa on runsaasti  kertomuksia siitä, miten enneagrammi on tuonut uutta ymmärrystä ja hyväksyntää omaa itseä, kumppania tai läheisiä kohtaan.

2011, Päivä osakeyhtiö